PAARDEN

‘Wie is je paard en wat denkt hij?

Waar heeft hij spanning in zijn lichaam?

Wat is zijn energieniveau?

En hoe zit het met die van jou?

De echte waarheid komt van het paard! ‘

 

Leven en trainen met paarden heeft mijn hart gestolen. Ik werd geïnspireerd door mijn eigen ervaringen met mijn paard, GUAPO. Ik kocht hem toen ik zo verloren was in het leven. Ik zal het verhaal van Guapo en mij niet beschrijven (dit zal voor een goed blogmoment zijn), maar ik zal proberen duidelijk te maken wat ik doe.

 

WAT IK DOE 

Allereerst ben ik geen hippotherapeut. Ik gebruik geen paarden in een therapeutische setting. Natuurlijk kunnen we zeggen dat alle levenservaringen een soort van therapie zijn, maar ik zeg het liever niet op deze manier. Voor mij is het een dagelijks gebeuren dat gebeurt in interactie met paarden en met natuur. Ik ‘soul mentor’ mensen op een evenwichtige manier om deze dynamiek te zien en te voelen.

 

De spiegel 

Om de mythen die we over deze dieren hebben te ontrafelen, om de mist van onze eigen vooroordelen te laten stijgen, worden we uiteindelijk gedwongen om heel goed naar onze eigen soort, de mens, te kijken.Daarbij is het mogelijk dat we een aantal geheimen over onszelf en de bijbehorende neiging ontdekken om gedachten boven gevoel of emotie, logica boven intuïtie, territorium boven relatie, doel boven proces en dwang boven samenwerking te plaatsen.

 

Het onderzoek

De afgelopen 10 jaar heb ik veel ontdekt over paarden en mensen en waarom ze in ons leven komen.Toen ik paarden en hun mensen ging observeren, begon ik te zien en voelen wat er tussen hen gebeurde en waarom.

Paarden en mensen hebben een grote bindende factor. We kunnen zien hoe paarden in staat zijn om mensen te voeden op fysiek, mentaal, creatief en spiritueel niveau, terwijl ze ook een verhoogd gevoel en superzintuiglijk bewustzijn bij mensen teweegbrengen.

 

Wat zullen we doen? 

Tijdens de trainingen zullen we ons vooral focussen op wat je paard jou continu en met geduld probeert te leren.Het gaat om de moed en nederigheid, concentratie en flexibiliteit die een persoon moet hebben om naar die boodschap te luisteren. Het gaat om de stille en de ‘alles reflecterende bron’ die je in hun aanwezigheid kunt voelen.

 

Natuurcode © 

Veel mensen vragen me welke methode ik in dit werk gebruik. Ik combineer veel kennis van horsemanship, de academische kunst van het rijden, grondwerk, natuurobservatie (CODE Method ©), communicatietechnieken en Taoïsme. Ik lees veel boeken en ik observeer veel paarden en mensen. Dit resulteert in een evenwichtige combinatie tussen doen en voelen. Het is verre van de zogenaamde ‘hocus pocus’ dingen, maar veel mensen vergeten de natuurwetten en hoe de natuur communiceert. Dit principe is iets dat elke keer in mij werd gereïncarneerd denk ik.  Het is belangrijk dat mensen met hun eigen paard komen en in samenwerking werken om paardrijden, grondwerk of focustraining te verkennen.

 

Wat kan het u brengen?

• meer echt werk met je paard

gezonder paard en mens

• eenheid en begrip

compassie voor uitdagingen

• een manier om te antwoorden

inzichten in gedragsproblemen

• meer plezier met je paard

• …

 

Ontdek de samenwerking met je paardenvriend! 

De enige manier om te weten wat het voor jou is, is om te komen en gewoon te ervaren.

Wees welkom op onze ‘Find Yourself’ academie.

info@findyourself.be